Dreigingen en kansen op aanvallen vanuit het internet verschillen van de dreiging binnen uw interne bedrijfsnetwerk. Daarom is het voor een internet omgeving extra belangrijk dat er een toetsing op kwetsbaarheden plaatsvindt. De Glasswall internet security scan richt zich specifiek op de eventuele aanwezigheid van laagdrempelige kwetsbaarheden. Dit zijn namelijk de kwetsbaarheden die hackers als eerste zullen proberen te misbruiken om in te breken in uw systeem. Na een internet security scan weet u zeker of uw medewerkers en klanten met een gerust hart een internetverbinding kunnen maken.

De internet security scan doet een check op de volgende onderdelen van uw ICT omgeving:

 • Toegangsvoorzieningen (zoals VPN)
  Als u gebruik maakt van beveiligde toegangsvoorzieningen, dan kunnen wij vaststellen of de gebruikte encryptietechnieken de vertrouwelijkheid en de integriteit van de dataverbinding kunnen garanderen.
 • DNS servers
  DNS servers die bij de door u opgegeven domein informatie behoren, worden gecontroleerd op het feit of ze ongeautoriseerde zone transfers toestaan.
 • Mailrelay
  We controleren of uw mailservers gemakkelijk misbruikt kunnen worden voor het versturen van ongewenste e-mail.
 • Effectiviteit firewall
  Tijdens de scan wordt vastgesteld of uw firewall (nog) naar behoren werkt.

Meer weten over de internet security scan?

Als u meer wilt weten over onze internet security scan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. U kunt een mail sturen naar info@glasswall.nl of telefonisch contact opnemen op 088 627 0100.

Contact opnemen