Op 1 januari 2016 is de nieuwe wet Meldplicht Datalekken ingevoerd. Met deze wet wil de overheid bedrijven aansporen hun ICT beveiliging op orde te krijgen en te houden. Het gaat dan met name om persoonsgegevens van personeel, klanten en/of leveranciers. Uw ICT beveiliging verbeteren is daarom noodzakelijk.

ICT beveiliging verbeteren

Uw ICT beveiliging verbeteren kan door middel van de datalek security check van Glasswall. Deze security check is ontwikkeld om bedrijven meer inzicht te geven over de status van hun ICT beveiliging. Waar mogelijk kan met behulp van de security check een datalek worden voorkomen. Bovendien worden ter verbetering van uw ICT beveiliging ook de procesmatige en fysieke aangelegenheden gecontroleerd.

De datalek security check

Binnen deze security check vallen verschillende punten die door Glasswall worden geanalyseerd. Onder andere het data- en wachtwoord beleid en de werkplekomgeving komen aan bod, maar ook de toepassing van encryptie, data transport en de wifi connectiviteit vallen binnen de datalek security check.

Afhankelijk van de informatie die wij vooraf ontvangen, zullen wij ongeveer een dag aanwezig zijn voor de uitvoer van de check. Na de uitvoering ontvangt u van ons een rapportage met hierin de status van uw huidige ICT beveiliging en geven wij advies en tips over hoe u de beveiliging kunt aanscherpen. Er zitten geen verplichtingen vast aan de resultaten. Ons advies is wel dat de klant aandacht besteedt aan onze conclusies en aanbevelingen.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over de datalek security check of wilt u uw ICT beveiliging verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@glasswall.nl of bel 088 627 0100. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen