Betere Security Awareness door Phishing Simulatie.

Elk jaar worden duizenden bedrijven en particulieren in Nederland slachtoffer van phishing.

Phishing is een vorm van social engineering. Hackers omzeilen daarbij uw security apparatuur, en richten zich rechtstreeks op de méns achter de computer.
Door misbruik te maken van menselijk gedrag en emoties worden uw medewerkers verleid om op een link te klikken, vertrouwelijke informatie te verstrekken of zelfs betalingen te verrichten.

Met minimale inspanning worden per mail potentiële slachtoffers benaderd.

De criminelen achter de phishing-campagne leunen daarna achterover en wachten tot er iemand ‘bijt’ door op een link te klikken of een mail-attachment te openen.

Veel variatie.

Phishing kent veel variatie. Het gaat van een Nigeriaanse prins die zogenaamd een miljoenen- erfenis aan je kwijt wil, tot aan ervaren criminelen die uw bedrijf als doelwit hebben gekozen voor CEO-fraude.

Een goed ontworpen phishing mail is technisch bijna niet te onderscheiden van reguliere mail. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe prospect die per mail vraagt om meer informatie versus een hacker die hetzelfde doet, maar dan met slechte bedoelingen.

Maar we zijn toch goed beveiligd?

Technische oplossingen zijn alleen in staat om een phishing-mail te blokkeren als die al eerder in het wild gespot is. Een slachtoffer maakt melding en vervolgens moet deze melding ook nog verwerkt en doorgegeven worden. Een phishing-poging kan in hooguit een paar minuten succesvol worden afgewikkeld. De techniek is dus steevast te laat.

Hackers veranderen hun aanpak continu. Dat maakt het nog lastiger om dit probleem met technische maatregelen goed aan te pakken.

Phishing is zeer effectief, zodat wanneer groepen gebruikers eenmaal met een phishing-mail worden geconfronteerd, er altijd wel een aantal gebruikers is dat ‘erin trapt’, met alle gevolgen van dien. Hackers hebben maar één gebruiker nodig die op verdachte links klikt of een attachment opent, om grote financiële schade aan te kunnen richten bij uw bedrijf of uw klanten.

Afhankelijk van het niveau van een phishing-campagne kan het percentage ‘klikkers’ oplopen tot wel 75%. Uit Nederlands onderzoek blijkt dat ruim 20% van de Nederlandse bevolking regelmatig op phishing mails klikt, 11% opent zelfs de attachments in phishing-mails.

Maak van uw medewerkers de sterkste schakel.

Door op regelmatige basis geconfronteerd te worden met onze phishing-simulaties leren uw medewerkers echte phishing-mails te herkennen en adequaat af te handelen. Dat effect maken wij bovendien concreet meetbaar door onze heldere rapportages.

Dienstverlening op maat.

De experts van Glasswall bedenken voortdurend campagnes op maat, gericht op Nederlanders in een Nederlandse context.

Wij sturen uw medewerkers bijvoorbeeld in oktober een mail waarin ‘de Nederlandse Spoorwegen uw personeel een korting aanbiedt voor de vertragingen vanwege bladeren op het spoor.’

Wij monitoren phishing-activiteit op het internet, en dit zijn precies de campagnes die wij in de praktijk voorbij zien komen.

De criminelen achter echte phishing campagnes maken gebruik van alles wat er in de maatschappij speelt.

De eerste phishing campagnes die gebruik maken van de invoering van de AVG zijn allang gesignaleerd.

Glasswall voert het niveau van de phishing simulaties langzaam op, zodat een meer compleet beeld ontstaat van hoe goed uw medewerkers in staat zijn om phishing te herkennen. Doorzien ze eenvoudige phishing niet? Dan begint de training op een lager niveau. Doordat wij met eLearning training op maat kunnen leveren, worden uw medewerkers steeds beter in staat om complexe phishing-pogingen te doorzien.

Voordelen van Glasswall Phishingsimulatie:

  • Snel op te zetten, geen ingewikkelde installatie van hard- of software.

  • Geen grote investeringen nodig, maar overzichtelijke kosten in een vast bedrag per maand.

  • Meetbare resultaten door rapportages op maat.

  • Kennis beklijft beter door de kracht van herhaling.
  • Door ervaring leren leidt eerder tot gedragsverandering.

  • Flexibel, veel makkelijker in te plannen dan een klassikale cursus.

Glasswall biedt een compleet pakket van diensten op het gebied van Security Awareness en bijbehorende gedragsverandering.

Voor meer informatie kunt u ons mailen via info@glasswall.nl of bel ons op 088 – 627 0100 (lokaal tarief).