Glasswall wil constant up-to-date blijven over de nieuwe ontwikkelingen en potentiële dreigingen binnen de ICT security markt. Onze specialisten doen vanuit eigen interesse continu onderzoek naar nieuwe methoden en technieken die bedrijven helpen een veiligere ICT omgeving te creëren. Glasswall heeft zich hierbij gespecialiseerd op een aantal gebieden. Puur vanuit onze passie zijn er gratis security tools  ontwikkeld die organisaties op een simpele manier houvast en inzicht kunnen geven op bepaalde ICT security vlakken.

Onderzoeksgebieden Glasswall

Telecommunicatie
Telecommunicatie is een aantrekkelijke vorm om informatie aan te onttrekken zonder dat men dit zelf door heeft. Glasswall kijkt naar de mogelijkheden om de communicatie binnen uw bedrijf te beschermen door middel van versleuteling, integriteit en onweerlegbaarheid van informatie. Wij richten ons onder andere op:

  • Veilige mobiele communicatie
  • Mobiele telefoon tracking
  • Bluetooth
  • Ethernet

Cryptografie
Op aanvraag doet Glasswall ook onderzoek naar de bruikbaarheid van de verschillende cryptografische methodieken.

Hacking
Exploits op website zijn dagelijks terug te vinden in het nieuws. Glasswall heeft al enkele Zero-day exploits ontdekt. Dit ontstaat wanneer er als het ware een mankement in de software zit en mensen dit niet op tijd in de gaten hebben, waardoor dit problemen kan opleveren voor een bedrijf.

Operating Systems (OS) en Applicaties (Apps)
Geharde OS-omgevingen en beter gebruik van toegang tot systemen (en zo nodig applicaties), verminderen de kans op inbraak en misbruik van informatie door onbevoegden. Glasswall onderzoekt de toepasbaarheid hiervan binnen uw bedrijf. Ons onderzoek richt zich onder andere op:

  • SELinux
  • Safe Single Sign-on
  • Android / Android apps

Contact opnemen

Bent u op zoek naar een ICT oplossing die bovendien kan voorzien in uw behoeften en wensen? Dan bent u bij Glasswall Research & Development aan het juiste adres. Op uw verzoek onderzoeken wij specifieke ICT security onderwerpen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contact opnemen