Glasswall eLearning

 

 De menselijke schakel is en blijft de grootste risicofactor als het gaat om cybersecurity. Breng het personeel naar een hoger niveau door ze meer bewust te laten maken van de gevaren. 

Cybersecurity is meer dan alleen systemen en processen. Mensen vormen een belangrijke schakel in de ICT beveiliging. Veel security incidenten kunnen worden voorkomen door eindgebruikers meer bewust te maken van risico’s.  Glasswall biedt een compleet pakket van diensten op het gebied van Security Awareness en bijbehorende gedragsverandering. eLearning door Glasswall is een efficiënte en effectieve manier om security awareness op een hoger plan te krijgen.

eLearning is snel op te zetten, en er is geen inrichting van klaslokalen of iets dergelijks nodig. De investeringen zijn zeer beperkt en overzichtelijk, doordat wij een vast bedrag per maand berekenen. Aangezien de trainingen op elk moment en op elke locatie gevolgd kunnen worden is het een veel flexibeler manier van trainen dan door ‘klassikale’ trainingen. De uiteindelijke resultaten zijn zeer meetbaar door onze rapportages op maat.

eLearning maar toch persoonlijk

De meest leerzame methode is  direct en persoonlijk contact  met onze cybersecurity experts. Is dit tijdstechnisch niet haalbaar of zijn er andere oorzaken die het lastig maken, dan is Glasswall eLearning een goed alternatief. De eLearnings hebben een zo persoonlijk mogelijk karakter. Door te leren van eigen ervaring bereiken we namelijk eerder een gedragsverandering in de praktijk. 

We maken gebruik van een aantal pedagogische principes bij het inzetten van eLearning als middel voor het verbeteren van de security awareness. Doordat de surveys en tests digitaal worden aangeboden kunnen we de stof vaker herhalen, daardoor beklijft de kennis beter.
    

eLearning onderwerpen

Phishing

Onze specialisten laten zien hoe makkelijk het is om phishing mails te maken en in te zetten als een manier om bedrijfsnetwerken te hacken. Doordat de context van phishing inzichtelijk wordt gemaakt ontstaat bij eindgebruikers een verbeterd inzicht in hoe phishing mails kunnen worden herkend.

Hoe veilig is gratis Wifi?

Glasswall heeft een eLearning ontwikkeld waarin medewerkers bewust worden gemaakt van de risico's van het ondoordacht gebruik van free Wifi hotspots. Naast deze bewustwording worden er ook aanwijzingen gegeven hoe daar wel correct mee omgegaan kan worden.

Wat kan er gebeuren bij aanvallen van buitenaf?

Deze eLaerning laat je kennis maken met voorkomende scenario's. Je leert wat er kan gebeuren wanneer kwaadwillenden van buitenaf op het netwerk komen. Ook maak je kennis met de methodes waarop zij dat doen en wordt je opgeleid om de aanvallen tijdig te kunnen herkennen en aanpakken.

Hoe belangrijk is een goed wachtwoord?

Recente hacks hebben laten zien dat zwakke wachtwoorden een bron van data-diefstal kunnen zijn. Wij zijn van mening dat dit een onderbelicht ,maar zeer belangrijk onderdeel is van IT Security. In diverse eLearnings komt dit onderwerp aan bod. Ook ontvang je handige tips om zelf sterke wachtwoorden te kunnen genereren.

E-mail: wat niet te doen

Welke link is het wel of niet waard om op te klikken. Hoe kan ik zien of ik de afzender kan vertrouwen. Tijdens eLearnings laten we zien wat de gevolgen kunnen zijn van doortrapte phishing mails. 

Hoe veilig is een USB stick?

Wij hebben een manier ontwikkeld om medewerkers bewust te maken van het ondoordacht gebruiken van USB-sticks. USB-sticks zijn nog steeds een manier van verspreiding van virussen en malware.

Veilig internetten

Medewerkers worden bewust gemaakt van de risico's verbonden aan gebruik van het internet. Naast deze bewustwording worden er ook aanwijzingen gegeven hoe daar mee om te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn: 

    • wat is een veilige browser

    • hoe kan ik internetten zonder dat ik de tracken ben 

    • is een website veilig : https en SSL certificaten

Interesse in het eLearning aanbod?
 

   Let's talk