Dark web monitoring

 

 Wil jij weten wat er op cybersecurity gebied speelt in de branche waarin jouw organisatie actief is? Wil je weten hoe buitgemaakte informatie uitgebuit en verhandeld wordt? Vraag dan naar de mogelijkheden. 

Het Dark Web is verborgen onder het voor iedereen zichtbare internet, er vinden veel criminele activiteiten plaats.  Glasswall monitort wat er op dit duistere deel van het internet gebeurt, op basis van die informatie kunnen we jouw bedrijf nog beter beschermen. Zo kunnen we aanvallen verstoren, of er voor zorgen dat je op tijd de juiste security maatregelen kunt nemen.

Onze mensen hebben hun voelers uitstaan in de wereldwijde hacker community. Wij maken gebruik van diverse bronnen bij het monitoren van de activiteiten van hackers (chatboxen, hackerfora). Wij zijn zelfs in staat waar te nemen welke buit er wordt verhandeld, zo participeren wij in  handelsgroepen op het Dark Web waar gestolen databases worden verhandeld en geruild. We opereren uiteraard zoveel mogelijk onder de radar.

  • Surface Web; het reguliere voor iedereen zichtbare internet (Google, Youtube, Facebook).

  • Deep Web; verborgen, maar wel met een browser benaderbaar deel van het internet (vertrouwelijke informatie).

  • Dark Web; niet rechtstreeks benaderbaar deel van het internet, waar men anoniem kan communiceren (veel criminele activiteiten, maar ook beveiligde communicatie tussen politieke dissidenten). Where Google does not reach.

De oplossingen die wij bieden analyseren overigens ook het Surface Web en delen van het Deep Web. Ook daar wordt clandestiene informatie al dan niet openlijk gedeeld.

    
Neem contact met ons op en stel jouw vraag!  
   Let's talk