Mobiele (apps) Security Analyse

 

 Iedereen gebruikt persoonlijke en bedrijfsapps op mobiele devices. Dit kan de nodige risico’s met zich meebrengen. De laagdrempelige Mobile App Security Scan is opgezet om meer inzicht te krijgen in de werking, en hiermee ook de risico’s, van een mobiele app. 

    

Mobile App Scanning

De Mobile App Security Scan is opgezet om meer inzicht te krijgen in de werking en risico’s van een mobiele app. App scanning is een dienst waarbij wij controleren op het lekken of prijsgeven van informatie. Gevoelige informatie die onbedoeld wordt gelekt, kan schade veroorzaken voor bedrijfs- en privébelangen.

Wij voeren de scan uit op de volgende punten:

  • Welke machtigingen heeft de app?
  • Bij welke gegevens kan de app?
  • Wat voor gegevens worden er verstuurd?
  • Naar wie worden er gegevens verstuurd?
  • Hoe worden deze gegevens verstuurd (encrypted)?

Phone wiping

Gegevens op mobiele apparaten, zoals smartphones of tablets, zijn ondanks de standaard informatieverwijdering of een factory reset nog steeds terug te halen. De specialisten van Glasswall kunnen kritische informatie die op mobiele apparaten heeft gestaan definitief voor jou verwijderen, ook zonder vernietiging van de apparatuur zelf.

Data restore

In veel gevallen kan informatie op defecte mobiele apparaten worden gered. Defecte toestellen waarvan geen back up bestaat, kunnen vaak door onze specialisten toch nog worden uitgelezen. Er worden uiteraard géén kopieën van de data bewaard bij Glasswall.   

Neem contact met ons op en stel jouw vraag!  
   Let's talk